‘Start met het verhaal  van het kind’

Dubbelinterview: Een rechter in het familierecht en een medewerker van de Raad voor de Kinderbescherming. In de rechtszaal hebben ze een eigen rol, maar kunnen wel veel van elkaar opsteken. Ze kijken in ieder geval altijd naar het belang van kinderen.
RvdK (Februari 2017)
Lees meer

Nieuwe website Onderwijsinspectie

Voor de nieuwe Engelstalige website van de Inspectie van het Onderwijs verzorgde ik de content migratie, inrichting, web- en eindredactie.
Onderwijsinspectie.nl (September 2016)
Lees meer

Blog Essent: bespaar energie in huis

In samenwerking met Essent heb ik een blog opgezet voor Essent.nl die consumenten informeert over energie besparing in huis. Doelen: informeren consumenten, SEO en interne linkbuilding.
Essent.nl (mei 2016)
Lees meer

Cotton is the way to go

‘Katoen is het helemaal en waarom ook niet. Katoen houd je koel in de zomer en warm in de winter’. Cotton is the way to go, geschreven in Nederlands en Engels.
Yarn, The Sea Edition (April 2016)
Lees meer

Luik, een warm kloppend hart

Vlakbij de Nederlandse grens en toch vaak voorbij gezoefd: Luik. Jammer eigenlijk, want deze vurige stad zit stampvol leuke restaurants, bijzondere musea en grensverleggende architectuur.
Reisgids Consumentenbond (november/ december 2015)
Lees meer

Keulen: knus en creatief

Keulen is bekend van de vakwerkhuisjes in de gezellige Altstadt en de imposante Dom. Maar Keulen is zo veel meer. Knusse wijkjes, kleine boetieks, grootse kunst en heerlijke Kölsch.
Reisgids Consumentenbond (maart/april 2015)
Lees meer

Bruisend en barok Boedapest

Winkelen en naar het museum in het bruisend Pest, wandelen in de sprookjesachtige groene heuvels van Boeda en zwemmen in één van de thermische baden. Boedapest is een zomerse topbestemming.
MAAgazine (mei 2015)
Lees meer

Thessaloniki, kruispunt van culturen

Thessaloniki is een lust voor het oog. De historische overblijfselen zijn prachtig, de terrasjes zitten altijd bomvol en ook wat op je bord ligt mag er zijn.
Reisgids Consumentenbond (januari/februari 2015)
Lees meer

Liverpool, muziek aan de Mersey

Engelse steden grijs en grauw? Liverpool in ieder geval niet. De stad heeft een prachtig gerenoveerd havengebied en dankzij de erfenis van The Beatles swingt Liverpool de pan uit.
Reisgids Consumentenbond (mei 2009)
Lees meer

Sydnesmo

‘Syndesmo brengt beweging, verandering & verbinding.’ Voor de nieuwe website van Syndesmo in Utrecht schreef ik alle online teksten.
Augustus 2014
Lees meer

Dynamische creativiteit bij Urlaub

Ellen Vesters droomde van een plek om illustraties en grafische ontwerp te verkopen met ruimte voor workshops en
netwerkbijeenkomsten. Met de opening van haar conceptstore Urlaub in Utrecht, verwezenlijkte zij haar droom.
ZiZ Magazine (december 2013)
Lees meer

Antwerpen anders

Antwerpen is heerlijk. Maar er is zo veel meer dan de Meir en de Grote Markt. Antwerpen is ook bijzondere architectuur, sublieme kunst, haute couture en natuurlijk de Schelde. En dat kun je het best ervaren door niet alleen het centrum te bezoeken, maar ook de omliggende wijken.
Consumentenbond Reisgids (januari/februari 2011).
Lees meer

'Steun studenten met lef en ambitie'

Ex-Change verzorgt (afstudeer)stages in combinatie met het opbouwen van basisvoorzieningen in ontwikkelingslanden. Oud-deelnemer Stefan de Wildt: ‘Door mijn stage in Kenia wist ik dat ik me verder wilde specialiseren in de watersector.’
Ex-Change (september 2013).
Lees meer

'Terug naar dat echte New York momentje'

Angelie Kaag en Cécile Wijdenes  brachten met Lily’s Cupcakes de cupcake naar Nederland. Afgelopen jaar was een periode voor bezinning, maar in 2014 zijn ze terug. ‘Wij willen voor dat verwenmoment blijven zorgen.’
ZiZ Magazine (december 2013).
Lees meer

Het beste van Boedapest

Een stedentrip Boedapest kan altijd: zomer of winter. Geniet van de warmte van de thermische baden en dampende goulash. Of wandel door de groene heuvels en neem een glas frisse Tokaj-wijn.
Consumentenbond Reisgids (januari 2014).
Lees meer

Wandelen langs de Hollandse Waterlinie

Sommige verdedigingswerken langs de Hollandse Waterlinie lagen er decennia lang verlaten bij en zijn nu weer één met de natuur. Andere kregen een totaal nieuwe bestemming. Tijd voor een herontdekking.
Consumentenbond Reisgids (januari 2014).
Lees meer

Kies een niche, ga terug naar de essentie

Wie een niche kiest, kiest voor succes. Maar hoe doe je dat en wat kun je ervan verwachten. De experts zeggen: ‘Ga niet opereren op de vierkante millimeter.’
ZiZ Magazine (december 2013).
Lees meer

'Perfecte balans tussen ontwerpen en zelf maken'

Greetje Smits over haar JRKJS, RKJS en fournituren Halsoverkop:  ‘Om mijn ontwerpen kun je lachen en van het maken ervan kom ik helemaal tot rust.’
ZiZ Magazine (december 2013).
Lees meer

Culinair genieten in Turijn

Op weg naar Toscane of de Italiaanse Rivièra? Trap op de rem bij Turijn. De barokke gebouwen zijn afgestoft en de deuren van musea en paleizen staan uitnodigend open. En Turijn is bovendien hoofdstad van de slowfood en aperitivi. Smullen dus.
Consumentenbond Reisgids (maart 2010)
Lees meer

Thuis in Hamburg

Vanwege al het water wordt Hamburg vaak vergeleken met Venetië en Amsterdam en door de haven met Antwerpen en Rotterdam. Onzin. Hamburg is gewoon zichzelf: robuust, gemütlich en bruisend.
Reisgids Consumentenbond (november/december 2011)
Lees meer

Sprong in het diepe

Interview met Josette Dijkhuizen, vrouwenvertegenwoordiger 2013, over vrouwelijk ondernemerschap. ‘Ambities van vrouwen gaan veel verder dan alleen het eigen succes’.
(Lof Magazine, oktober 2013).
Lees meer

Wees uniek, koop handgemaakt

Online platformen waar handgemaakte producten worden verkocht, groeien als kool. Niet zo vreemd, want ‘wie handgemaakt koopt, heeft iets unieks in handen’.
ZiZ Magazine (oktober 2013).
Lees meer

Grote steden, bijzondere buurten

Verruil de drukke centra met toeristenattracties voor een rustige buurt. Proef de lokale lekkernijen en leer de plaatselijke bevolking kennen.
Reisgids Consumentenbond (september/ oktober 2013).
Lees meer

'Kans op gelijkwaardige samenwerking'

Katja Römer-Schuurman over Return to Sender. ‘Iedereen moet de kans krijgen om trots te zijn op wat hij heeft gemaakt en bereikt.’
ZiZ Magazine (juni 2013)
Lees meer

Van sociaal kapitaal naar geld op de bank

Crowdfunding lijkt de oplossing voor ondernemers die graag hun doel willen bereiken. Maar wat is crowdfunding en hoe werkt het?
ZiZ Magazine (juni 2013)
Lees meer

Brussel: werelds en knus

Reisreportage Brussel. Vergeet het plassende mannetje. Ga vintage snuffelen in de Marollen, schitterend Art Nouveau spotten in St. Gilles en wandelen in het groene Elsène.
Reisgids Consumentenbond (maart/april 2012).
Lees meer

'Geef vrouwen een stem'

Interview met Anne Legeland. ‘Ik heb een sterk rechtvaardigheidsgevoel.’
Lof Magazine (oktober 2012).
Lees meer

Vrouw in de bouw

Interview met drie vrouwen met een passie voor techniek, die werken in de bouw.
ZiZ Magazine (maart 2013).
Lees meer

'Met doorzettingsvermogen kom je heel ver'

Interview met Olympisch kampioene Rianne Guichelaar. ‘Ik moest mezelf opnieuw leren kennen.’
ZiZ Magazine (maart 2013).
Lees meer

Logeren bij locals

Achtergrondartikel. Ruime accommodatie met gratis fietsen en een groot balkon. Waar vind je het? Als je een overnachting boekt  bij een local.
Reisgids Consumentenbond (juli/ augustus 2012).
Lees meer