De reiswebsites van De Beer Media

Als reisjournalist kom ik op de mooiste plekken ter wereld. Ik ben gespecialiseerd in het maken van stedentrips en kom in de leukste steden op de meest bijzondere plekken. Ik zie buurtjes die de meeste toeristen links laten liggen, ga gesprekken aan met de lokale bevolking en kom ze op de leukste adresjes. Natuurlijk schrijf ik daar graag reisartikelen over voor verschillende tijdschriften, maar ik wilde er ook online iets mee doen. Daarom ben ik inmiddels eigenaar van verschillende reiswebsites.

Mooistestedentrips.nl

Mijn vlaggenschip en grootste trots: Mooistestedentrips.nl. Ooit begonnen, omdat een hoofdredacteur me zei dat ik ‘een bijzonder talent voor stedentrips’ had. En inderdaad. Cultuur snuiven, lekker eten, een beetje (ver)dwalen om zo op de leukste adresjes terecht te komen. Ik doe het graag, en vaak. Mooistestedentrips.nl bestaat sinds 2009 en heeft inmiddels meer dan 100.000 unieke bezoekers per maand. Iets waar ik heel trots op ben.

Bekijk bijvoorbeeld:

Malta & Gozo

Waar de meeste toeristen hun strandbedje niet afkomen, reisde ik uitgebreid over Malta en Gozo. En kwam er zo achter dat er veel meer achter de eilanden schuilt dan de meeste bezoekers (kunnen) vermoeden. Ik help ze op weg op mijn website Malta & Gozo.

Your Dutch Guide

Tijdens mijn reizen kom ik steevast in aanraking met buitenlanders die Nederland alleen kennen van Amsterdam. Eeuwig zonde. Ik kom uit een prachtig deel van Nederland (Brabant) en woon in de mooiste stad van Nederland (Utrecht) en heb de eer, dankzij mijn werk als reisjournalist, allerlei fraaie plekken in het land te bezoeken. En van al deze plaatsen hebben buitenlandse toeristen helemaal geen weet. Dat stak me. En daarom richtte ik in 2017 Your Dutch Guide op, in het Engels geschreven, speciaal voor buitenlandse bezoekers aan Nederlands, met als doel ze te laten zien dat Nederland zo veel meer is dan alleen Amsterdam.

Esther

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *